Print << Terug

Scrooge

Een kerstmusical niet dóór de kinderen, maar vóór de kinderen!

Dit jaar is er een nieuwe opzet van de Kerstmusical. Deze zal opgevoerd worden door ouders en leerkrachten. Het is de bedoeling dat de musical buiten opgevoerd gaat worden. Ouders zijn hierbij van harte welkom. Mocht het weer het niet toelaten dan wordt de musical binnen opgevoerd. Echter dan alleen voor de kinderen vanwege de beschikbare ruimte. Er zal op de website te lezen zijn waar de uitvoering plaats gaat vinden.
Een half uur voorafgaand aan de musical is er gelegenheid voor ouders om thee of koffie te drinken in de hal.

Waar gaat de musical over?

We spelen "Scrooge", een bewerking van het wereldberoemde verhaal van Charles Dickens. Ebenezer Scrooge wil maar één ding: geld! 
Iedereen maakt zich op voor een gezellig kerstfeest. Iedereen? Nee, één iemand niet, want Scrooge is sinds de dood van Marley verkild tot op het bot. Hij is een naargeestige vrek geworden, een verzuurde mensenhater en Kerstmis vieren vindt hij verwerpelijke aanstellerij die veel te veel kost. Een uitnodiging voor een kerstdiner wijst hij geïrriteerd van de hand, collectanten voor goede doelen laat hij met lege handen vertrekken. En zijn trouwe brave klerk Bob Cratchit, krijgt slechts met veel pijn en moeite vrij om Kerst te vieren.

Op Kerstavond laten de drie geesten van het Heden, Verleden en de Toekomst hem zien hoe het was, is en zal zijn. Zal Scrooge tot inkeer komen?
Kom kijken op donderdag 22 december om 19.00 uur op het schoolplein.

Klik hier voor een kleine impressie van het oefenen...


 

Mijn kind
Het fotoboek bekijken van onze school? Vanwege de privacy van onze leerlingen zijn foto’s van onze activiteiten alleen voor ouders zichtbaar.
Bekijk hier de foto’s en gebruik daarbij de door school verstrekte inloggegevens.

Twitter