Opbrengsten en uitstroom
Als school meten we resultaten/opbrengsten op proces- en productniveau (het eindresultaat); het kwaliteitsbeleid. Ook de onderwijsinspectie toetst de kwaliteit op onze school. De school voldoet prima aan de door de inspectie gestelde normen. Zie ook inspectierapport:www.onderwijsinspectie.nl. Daar zijn we trots op.
Deze positieve beoordeling is het gevolg van o.a. de verbeterde organisatie, waarbij kwaliteitszorg een belangrijk onderdeel is van ons onderwijs.
Het procesniveau:
Het proces bewaken we o.a. door eens per 4 jaar een uitgebreid kwaliteitsonderzoek te houden onder directie, team, kinderen en ouders. Dit Aantoonbaar Beter Onderwijsmodel (Beekveld & Terpstra) geeft aan de hand van de scores een analyse van de inhoud en organisatie. Eenmaal per 2 jaar wordt een beperkte vragenlijst uitgezet als tussenevaluatie.
Ook evalueren we tweemaal per jaar de resultaten van het Cito Leerlingvolgsysteem (zie hiervoor de Zorgkalender). Indien daaraanleiding toe is, worden op grond van de resultaten onderwijsverbetertrajecten ingezet. Dat kan per kind, maar ook per groep of eventueel schoolbreed.
De organisatie rondom zorg voor onze kinderen draagt in belangrijke mate bij aan dit resultaat. Twee intern begeleiders zijn verantwoordelijk voor resp. onder- en bovenbouw+ bijbehorende groepsleerkrachten. Samen vormen zij met de leerkrachten en vakcoördinatoren een team van deskundigen, dat zorg draagt voor kwalitatief goede zorg op maat.
De transparantie van de school, mede vanwege de zeer korte directe lijnen, werkt positief op de resultaten van de school.
Het productniveau:
Het productresultaat meten we door analyse van de uitkomsten van de Cito toetsen en de eindtoets voor groep 8. De resultaten van beide voldoen aan de minimumeisen van de inspectie of liggen daar boven. De beide toetsen zijn voor school ook een meetpunt voor de kwaliteit van ons onderwijs.
Lees meer over: